Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

"Mladima nedostaje prostor u Novom Sadu"

Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je da ne može da podrži ilegalni ulazak aktivista omladinskih organizacija u napuštenu kasarnu u Novom Sadu, ali da može da razume njihovo nezadovoljstvo jer u gradu nema dovoljno prostora za mlade.

Danas moguće zamućenje vode

Vodovod danas pušta u rad rekonstruisani magistralni prsten vodosnabdevanja zapadnog dela grada, odnosno naselja Telep, Adice, Veternik i Futog.

Devet odsto manje divljih deponija

U Vojvodini danas ima devet odsto manje divljih deponija nego pre tri godine, kada ih je bilo 569, izjavila je pokrajinska sekretarka za zaštitu životne sredine Dušanka Sremački.

Kiralj: "Rodbina u Sudu časti u sukobu interesa"

Činjenicu da Sudom časti regionalne lekarske komisije Vojvodine predsedava rođeni brat jednog od lekara koji se terete za nesavesno lečenje bebe koja je preminula u Betaniji, član Gradskog veća Aleksandar Kiralj ocenjuje kao sukob interesa.

VIDEO: Život u napuštenoj kasarni

Od ulaska grupe aktivista u napuštenu kasarnu "Arčibald Rajs" na Futoškom putu prošla su četiri dana, ali sem onih koji tamo trenutno rade i borave, većina ne zna šta se tačno zbiva iza zidova.

Od danas novo prenoćište za beskućnike

Za lica koja nemaju smeštaj i prebivalište, Grad Novi Sad nabavio je dva kontejnera, kapaciteta 24 ležaja, sa sanitarnim čvorovima i u njima će biti smešteni beskućnici od sedam časova uveče do sedam časova ujutro.